Śmietanowiec serowy na biszkoptach z galaretką

Obraz 044

Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Najlepiej smakuje lekko schłodzone.

Składniki:
400 g podłużnych biszkoptów deserowym
sok z 1/2 cytryny
Masa śmietanowo-serowa:
600 ml zimnej śmietany 36%
400 g. serka homogenizowanego waniliowego
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
1/2 szklanki wrzątku
Galaretka:
2 galaretki truskawkowe
700 ml wrzątku

Obraz 044
Przygotowanie:
Masa śmietanowo-serowa:
Galaretkę rozpuścić we wrzątku odstawić do lekkiego stężenia.
Żelatynę rozpuścić w wrzątku , odstawić do wystudzenia.
Śmietanę upić z cukrem pudrem na sztywną pianę , dodać serki ponownie zmiksować.
Na dno blaszki wyłożyć biszkopty ,skropić sokiem z cytryny.
Zimną żelatynę połączyć z masą śmietanowo-serową , wylać na biszkopty , rozprowadzić po całości.
Na wierzch ponownie ułożyć biszkopty , skropić sokiem z cytryny.
Biszkopty zalać galaretką.
Odstawić do lodówki na noc by masy całkowicie stężały a biszkopty zmiękły.

Obraz 064

Smacznego :)