Majonez sprawia że kotlety są niezwykle delikatne , powiedziała bym że rozpływają się w ustach.Lekkiej pikanterii dodają im przyprawy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotlety drobiowe w majonezie    

Składniki:
( Na 4 kotlety)
1 podwójna pierś kurczaka
6 łyżek dobrego majonezu
sól , pieprz , chili
2 jajka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Mięso dokładnie umyć , osuszyć , oczyścić z błonek. Każdą pierś przeciąć na pół wzdłuż , oprószyć z każdej strony przyprawami.
Dno miski do marynowania posmarować majonezem , ułożyć dwa kawałki piersi które również posmarować , czynność powtórzyć. Mięso odstawić na min 3-4 h. pod przykryciem do lodówki ( najlepiej na całą noc)
Na patelni rozgrzać olej. Maczać kotlety w roztrzepanych jajach a następnie w bułce tartej , smażyć na rumiano z obu stron.

Smacznego :)