Zupa z fasolką szparagową

Obraz 018

 

Pyszna, delikatna i sycąca zupa z młodych warzyw, mięsistych pomidorów które nadały przyjemnego smaku.Aromatyczna dzięki świeżym ziołom – koperkowi i lubczykowi.

Obraz 013 Obraz 009
Składniki:
2 skrzydełka z kurczaka
2 liście laurowe
parę kulek ziela angielskiego
parę kulek czarnego pieprzu
4 młode marchewki
2 młode pietruszki
kawałek selera
8-10 młodych ziemniaków
2 cebulki dymi
4 mięsiste pomidory
0,5 kg. fasolki szparagowej
2 łyżki masła klarowanego
1 pęczek kopru
3-4 gałązki lubczyku
sól,pieprz
250ml jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Skrzydełka umyć, zalać ok 2,5l. wody, dodać liście laurowe , ziele anielskie oraz pieprz w kulkach.
Zagotować, zebrać szumowiny.
Warzywa obrać, umyć.
Marchewki pokroić w plastry, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę.
Warzywa dodać do wywaru.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki,pokroić w kostkę , dymki posiekać drobno
Obraz 006
Obraz 018

 

Obraz 022

 

 

 

Smacznego :)