Zupa serowa z pulpecikami

Obraz 051

Dokąd sięgnę pamięcią przeróżne zupy w moim domu rodzinnym były od zawsze.
Wracając po szkole do domu ciepły posiłek każdy miał po chwili, wystarczyło w małym garnuszku odgrzać własną porcję.
Dziś gdy jestem mamą i żoną miłością do zup zaraziłam moją rodzinę :)
Za równo zupy jak i ser uwielbiamy wszyscy z tąd zupa serowa.
Z dodatkiem małych wieprzowych pulpecików zaspokoi nawet duży głód.
Sama zupa jest delikatna, przyjemnie serowa zaś pulpeciki dzięki Vegecie Natur  oraz cebuli z czosnkiem charakterne w smaku.

Polecam spróbować :)

Obraz 002 Obraz 034
Składniki:
2l. wywaru warzywnego
200g. kremowego serka śmietanowego
300g. tartego sera żółtego gouda
100g. tartego sera żółtego cheddar
1 łyżka przyprawy Vegeta Natur
pieprz
Pulpeciki:
500g. zmielonej łopatki wieprzowej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła klarowanego
1 jajko
1 kajzera namoczona w mleku
4 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur
1 łyżeczka pieprzu
Dodatkowo:
Makaron nitki
Przygotowanie:
Pulpeciki:Cebulę i czosnek siekamy drobno, szklimy na rozgrzanym maśle, bułkę odsączamy z mleka.
Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem,kajzerkę, bułkę tartą , jajko oraz przyprawy.
Wyrabiamy dłońmi masę z której formujemy malutkie pulpeciki.
Zupa:W garnku podgrzewamy wywar warzywny, dodajemy porcjami sery, podgrzewamy do momentu ich rozpuszczenia.
Zupę doprawiamy  Vegetą Natur oraz pieprzem.
Zmniejszamy gaz do minimum , do garnka wkładamy pulpeciki.
Gotujemy kolejne 10 min.
Gorącą zupę podajemy z ugotowanym makaronem nitki.

Obraz 072 Obraz 064

 

Obraz 051

Obraz 074

 

Smacznego :)

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

 

 


Vegeta Natur - Inspirowane Naturą