Zdrowy ,smaczny dodatek o lekko maślanym smaku który sprawdzi do pieczonych mięs lub sosów.Danie samo w sobie sprawdzi się także dla wegetaian używając masła roślinnego.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasza gryczana z marynowaną  fasolką szparagową

Składniki:

(Na 2-4 porcję)

2 saszetki kaszy gryczanej (200g.)

1 słoik litrowy marynowanej fasolki szparagowej ( w wodzie z solą i cukrem)

sól ,pieprz

2 łyżki masła

4 łyżki bułki tartej
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Przygotowanie:
Kaszę ugotować wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli,wyjąć z woreczków ,poczekać aż wyschnie.
Fasolkę szparagową odcedzić z zalewy.
Na patelni rozgrzać masło dodać fasolkę oraz bułkę tartą,wymieszać.
Po chwili dodać kaszę gryczaną i przyprawy ,smażyć na wolnym ogniu ok.5 min co chwila mieszając.(W razie  potrzeby dodać masła)

Smacznego :)