Zapraszam serdecznie na syte i proste śniadanko . Zwykła jajecznica też może pyszna i niecodzienna :)

DSC00569

Wypasiona jajecznica

Składniki:

Na dwie porcję:
5 jaj kurzych ( najlepiej wiejskich)
1 pętko kiełbasy śląskiej
1 cebula
1/2 papryki czerwonej
2 ogórki konserwowe
3 plastry sera żółtego
1 płaska łyżeczka suszonego koperku
sól , pieprz 2 łyżka masła śmietankowego

DSC00569

Przygotowanie:

Warzywa umyć , osuszyć , pokroić drobno. Kiełbasę pokroić w małą kostkę.Na patelni rozgrzać masło , przełożyć pokrojone składniki-smażyć go zarumienienia.Ser pokroić w cienkie paseczki a następnie w kosteczkę. Jajka rozbełtać z koperkiem solą i pieprzem , dodać ser , wymieszać.Masę jajeczną przelać na patelnie , smażyć na wolnym ogniu , co chwila mieszając do ścięcia się jajek. Podawać np. z pomidorem i pieczywem posmarowanym masłem.

Smacznego :)