Uwielbiam grillowane skrzydełka. W okresie letnim przygotowuje je bardzo często.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skrzydełka ketchupowo-musztardowe z grilla

Składniki:
1 kg. skrzydełek z kurczaka
Marynata:
1 szklanka pikantnego ketchupu
1/2 szklanki musztardy sarepskiej
1/2 szklanki coca-coli
1 łyżka przyprawy do pikantnych skrzydełek
1 łyżka przyprawy uniwersalnej do grilla
3 łyżki oleju
1 łyżeczka:
chili , słodkiej papryki , czosnku granulowaneg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Skrzydełka umyć , osuszyć na ręczniku papierowym. Składniki marynaty połączyć razem. Zalać nią skrzydełka , dokładnie wymieszać rękoma by każdy kawałek mięsa był pokryty marynatą. Tak przygotowane skrzydełka odstawić pod przykryciem na noc do lodówki. Następnego dnia grillować po ok 15 min z obu stron. Podawać np. z pieczywem czosnkowym , sosem i sałatką ze świeżych warzyw.

Smacznego :)