Tortille z pieczonym indykiem w ketchupie , suszonymi pomidorami i mozzarellą

Obraz 066

Tortille są zawsze idealnym rozwiązaniem podczas imprez i spotkań ze znajomymi.
Można włożyć do nich co dusza zapragnie , podać w całości , przekrojone na pół lub pokroić w plastry i podać w formie ślimaczków nadzianych na ozdobne wykałaczki z dodatkiem sosu np. czosnkowego.
W moich tortillach nie ma świeżych warzyw dzięki czemu zachowują apetyczny wygląd przez długi czas.
Smakują świetnie na zimo ale i na ciepło.
Pikantny, soczysty indyk pieczony w ketchupie #Kotlin idealnie komponuje się smakowo z delikatną mozzarellą i suszonymi pomidorami.
Tortille możemy przygotować o wiele wcześniej a przed podaniem podpiec lub ugrillować podając na ciepło.

 

Obraz 073 Obraz 070

 

Składniki:
500g. piersi z indyka
sól morska świeżo mielona
kolorowy pierz świeżo mielony
słodka papryka mielona
ostra papryka mielona
150 ml ketchupu pikantnego Kotlin
4 placki tortilli pszennej
2 kulki mozzarelli ( każda po 125g.)
8-10 suszonych pomidorów z oleju
majonez
Przygotowanie:
Indyka pokroić w paski, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Oprószyć solą, pierzem, słodką i ostrą papryką.
Wlać ketchup, dokładnie wymieszać.
Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plastry.
Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki
Każdą tortillę posmarować majonezem, ułożyć plastry mozzarelli, kawałki indyka i pomidora.
Zwijać placki najpierw dwa boki do środka a następnie w rulon.
Podawać na zimno przekrojone na pół czy też pokrojone w plastry.
Na ciepło podpieczone w piekarniku lub na grillu.

 

Obraz 065 Obraz 062

 

Obraz 074

 

Obraz 066

Obraz 077

 

Smacznego :)

#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen

 

 


I LOVE KETCHUP