Tak przygotowane roladki z pewnością możemy podać na uroczysty obiad,są bardzo smaczne i oryginalne. Zapraszam:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roladki wieprzowe z farszem rzodkiewkowym

Składniki:
300g.szynki wieprzowej
1 pęczek rzodkiewek (8-9sztuk)
2 łyżki tartego sera żółtego
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka:
soli ,pieprzu, curry,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
szczypta chili
wiórki smalcu
olej do smazenia
Dodatkowo:nitka
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Szynkę pokroić w plastry ,rozbić cieniutko uważając by nie podziurawić mięsa.
Oliwę połączyć z przyprawami ,zalać mięso-wymieszać,odstawić pod przykryciem na 2-3 h.
W między czasie rzodkiewki pokroić drobno( najpierw cienkie plasterki ,później w kostkę),wymieszać z serem żółty.
Na każdy plaster mięsa nakładać łyżkę farszu ,zwijać najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
Każdą roladkę ,zwinąć nitką,smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju do zmiany koloru.
Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć wiórki smalcu ,przełożyć roladki.
Piec 40 min w 180st.
Przed podaniem usunąć nitki.
Smacznego :)