Tak przygotowane jajka nadają się na ciepło lub zimo.Świetnie sie sprawdzą jako przystawka podczas świąt lub imprez.zapraszam:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jajka smażone z pieczarkami

Składniki:
4 jajka (najlepiej duże,wiejski)
5 pieczarek
1/2 pęczka szczypiorku
2 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
2łyżki bułki tartej
1 łyżka masła
odrobina oleju
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie ok 7-8min. Ostudzić.każde jajko przeciąć na pół pionowo, cienkim ostrym nożykiem.
Delikatnie łyżeczką wyjąć wnętrze skorupki ,dodać majonez,przyprawić sola i pieprzem ,rozgnieść całość widelcem.
Pieczarki obrać pokroić w drobną kosteczkę ,przesmażyć na rozgrzanym maśle.
Szczypiorek posiekać drobno.
Oba składniki przełożyć do jajek-dokładnie wymieszać.
Każdą skorupkę napełniać farszem ,delikatnie go ubijając.Maczać w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej smażyć jajka na rumiano od strony farszu.

Smacznego :)