Tak przygotowane jajka będą świetnie prezentowały się nie tylko na Wielkanocnym stole ale nakże na imprezach jako przekąska :)

DSC03511

Jajka faszerowane oliwkami i natką

Składniki:
4 jajka kurze ( najlepiej wiejskie)
5-6 zielonych oliwek + parę do dekoracji
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
szczypta soli i pieprzu

DSC03511

 

Przygotowanie:
Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo 6-7 min. Ostudzić w zimnej wodzie , obrać , umyć , przekroić pionowo , wydrążyć żółtka . Przełożyć do miseczki -rozgnieść widelcem.
Oliwki pokroić drobno , dodać do żółtek wraz z natką pietruszki , majonezem , solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie , masą faszerować białka. Udekorować pozostałymi oliwkami.

Smacznego :)