Tak przygotowaną roledę możemy podać na wiele sosobów.Na ciepłą lub zimną przystawkę czy danie główne z ulubionym ciepłym sosem i sałatką ze świeżych warzyw.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolada ziemniaczana w cieście francuskim

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/2 kg. ugotowanych ziemniaków
200 g.pieczarek
3 małe kolorowe papryczki
6 plastrów sera żółtego u mnie Gouda
1 łyżka masła
sól , pieprz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub dokładnie ugnieść.
Pieczarki obrać wraz z oczyszczoną papryką pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pokrojone warzywa , doprawić , smażyć na rumiano.
Na cieście francuskim rozsmarować ziemniaki ( można odkroić z ciasta 2 cienkie paseczki które posłużą do dekoracji) , na nie położyć plastry sera żółtego oraz resztę warzyw.
Roladę zwinąć w rulon , ( udekorować wierzch odkrojonymi paseczkami robiąc krzyżyki)
Piec ok.35 min.w piekarniku nagrzanym do 18st.

Smacznego :)