Szparagi w drobiowym warkoczu z mozzarellą

Obraz 242

Trzy główne składniki tworzą wykwintną i wyśmienitą przystawkę lub dodatek do dania głównego. Delikatne szparagi , indyk i mozzarella , doprawione świeżo mieloną solą i pieprzem . Prosto , zdrowo i przepysznie.

Obraz 254 Obraz 237

Składniki:

8 zielonych szparagów
2 sznycle z indyka
1 kulka mozzarelli ( 125g.)
świeżo mielona sól morska
świeżo mielony pieprz kolorowy
2 łyżeczki masła 82%

Przygotowanie:

Szparagi myjemy , osuszamy , odłamujemy zdrewniałe końce.
Blanszujemy na osolonym wrzątku , odcedzamy.
Mozzarellę odsączamy , kroimy w cztery grube plastry.
sznycle z indyka przekrawamy na trzy paski nie nacinając do końca.
Mięso oprószamy solą morską i kolorowym pieprzem.
Na mięso kładziemy szparagi oraz po dwa plastry mozzarelli.
Zaplatamy końce mięsa na siebie.
Ponownie oprószam przyprawami oraz kładziemy p połowie masła.
Pieczemy 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Obraz 246 Obraz 256                                                                                                                                                                                                        Obraz 242

Smacznego :)