Świetna na ciepło czy zimno , jako przystawka czy też danie główne. Podana w takiej formie ładnie wygląda i strawdza się jako sałatka warstwowa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ryba po grecku z pieczarkami

Składniki:
Warstwa rybna:
500g. filetów rybnych bez ości ( u mnie Sola)
sól , pieprz
mąka pszenna
olej do smażenia
Warstwa warzywna:
6 marchewek
2 pietruszki
2 cebule
300g. pieczarek
400g. koncentratu pomidorowego
3 łyżki masła
1 łyżecza soli
1 łyżecza pieprzu
1/2 łyżeczi chili
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA ryba

Przygotowanie:
Warstwa rybna:Filety rybne dokładnie umyć , osuszyć , oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Ryby pokroić w małe kawałki ( ok 3×3 cm.) , obtaczać je w mące , smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Warstwa warzywna: Wszystkie warzywa obrać , umyć i osuszyć.
Marchew , pietruszkę oraz pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach , cebulę pokroić w małą kostkę.
W garnku/patelni rozgrzać masło , dusić warzywa do  miękkości co jakiś czas mieszając.
Gdy warzywa będą już gotowe dodać przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.
Całość dokładnie wymieszać , dusić razem jeszcze chwilkę.
Na półmisku układać warstwami: warstwa warzywna oraz rybna.
Czynność powtarzać do wykończenia składników ( ostatnia warstwa powinna być warzywna ale nie koniecznie)

Smacznego :)