Surówka z młodej kapusty z kaparami

Obraz 022

Przepyszna , soczysta i ekspresowa w przygotowaniu surówka z młodej kapusty , ziół i kaparów. Jej zielony kolor zachęca do jedzenia.Cieszy nie tylko oko ale i podniebienie.

Składniki:
1 mała główka młodej kapusty
1/2 pęczka kopru
1/2 pęczka grubego szczypiorku
1 cebulka dymka
4 łyżeczki kaparów z zalewy
Dressing:
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru pudru
1/2 łyżeczki pieprzu
sól
Przygotowanie:
Warzywa oraz zioła myjemy , suszymy. Kapustę kroimy najpierw w cienie paski a następnie w kostkę. Koper, szczypior oraz dymkę siekamy. Kapary odsączamy z zalewy.
Składniki na dressing łączymy. W misce/salaterce mieszamy wszystkie składniki razem , odstawiamy na 20-30 min do przegryzienia.

Obraz 027

Obraz 022

 

04

 

www.alma24.pl

GRILL PIKNIK Menu

 

Smacznego :)