Surówka z kiszonej kapusty z porem

DSC_0581

Słodka-kwaśna, chrupiąca surówka idealna jako dodatek do dań głównych z rybą lub pieczonym mięsem.

 

Składniki:
500g. kiszonej kapusty
2 marchewki
1 duży por-biała część
1 cebula
2 jabłka
1/2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
sól,pieprz
2-3 łyżki oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Kapustę przepłukać jeśli jest zbyt kwaśna.
Pokroić na małe kawałki.
Obrane, umyte marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę oraz dokładnie wypłukanego pora, posiekać drobno.
Jabłka zetrzeć na tarce, polać sokiem z cytryny
Warzywa umieścić w misce, wlać olej, doprawić cukrem, solą i pieprzem.
Surówkę dokładnie wymieszać
DSC_0581

 

DSC_0582

Smacznego :)