Surówka z czerwonej kapusty

Obraz 061

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty , jabłka i cebuli z dodatkiem oleju rzepakowego o smaku czosnku i bazylii .
Surówka może stanowić dodatek do dania głównego , domowego fast-foodu lub być po prostu zdrową przekąską :)

Obraz 072 Obraz 057

Składniki:

1/2 główki czerwonej kapusty
2 cebule
2 winne jabłka
1 łyżka oleju rzepakowego z czosnkiem i bazylią
1 łyżka octu
cukier
sól ,pieprz

Przygotowanie:

Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować.
Zasolić, wymieszać, odstawić na min 2 godz do lodówki.
Cebulę obrać, posiekać drobno.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Składniki sałatki wymieszać razem doprawiając octem , cukrem i pieprzem.

Obraz 064

 

Obraz 061

 

Smacznego :)