Spaghetti z krewetkami i jalapeno

Obraz 152

Aromatyczny makaron spaghetti z krewetkami koktajlowymi oraz pikantną papryczką jalapenio.
Zielony akcent w postaci natki pietruszki jest nie odłączny zaś sok z cytryny podkreśla i wydobywa głębie smaku.

Obraz 152
Składniki:
200g makaronu spaghetti
200g krewetek koktajlowych
2 ząbki czosnku
2 łyżki krojonej papryczki jalapeno z zalewy
1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
świeżo mielona sól
świeżo mielony pieprz
2 łyżki masła
ćwiartki cytryny
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.
Odcedzamy.
Krewetki (jeśli mrożone uprzednio pozostawiamy do rozmrożenia).
ząbki czosnku obieramy , kroimy w plasterki.
Papryczki jalapeno odsączamy z zalewy.
Na patelni rozgrzewamy masło , przesmażamy chwilkę czosnek a następnie dodajemy krewetki i jalapenio.
Smażymy koleje 4-5 min , starając się równomiernie obsmażyć owoce morza.
Na patelnie przekładamy makaron oraz natkę pietruszki , mieszamy.
Podajemy z ćwiartką cytryny.

Obraz 161

Smacznego :)