Smaczna jako dodatek do dania głównego lub jako przystawka podczas spotania ze znajomymi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę

( Na 6 słoików 0,3l.)
Składniki:
1kg fasolki szparagowej
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
Zalewa:
2 szklanki wody
1/2 szklanki octu
200g.koncentratu pomidorowego
1 łyżka soli
1 łyżka pieprzu
1 łyżeczka chili
OLYMPUS DIGITAL CAMERA sał z fas

Przygotowanie:
Fasolę umyć , odciąć końce pokroić w małe kawałki ( 5-6 części)
Gotować do miękkości , odcedzić.
Cebulę posiekać drobno , czosnek przecisnąć przez praskę , połączyć z fasolką.
Gotową sałatkę nakładać ścisło do wyparzonych słoików.
Zalewa:Wszystkie składniki wymieszać razem , zagotować.
Zalewą napełniać słoiki z sałatą.
Zakręcić szczelnie , pasteryzować ok.10 min.
Odstawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
Sałatka nadaje się do spożycia po tyg.

Smacznego :)