Słodka , czekoladowa , krucha tarta z wiórkami czekoladowymi :) Prosta w przygotowaniu , wyśmienita w smaku . Zapraszam :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarta czekoladowa z wiórkami kokosowymi

Składniki:

Ciasto:
1/2 kostki margaryny
400 g. mąki
200 g cukru pudru
3 łyżki śmietany 18 %
1 żółtko
Masa:
1/2 kostki margaryny
250 ml. śmietany 18 %
2 tabliczki czekolady mlecznej ( Każda po 100 g.)
3 łyżki cukru
3 łyżki wiórek kokosowych
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Przygotowanie:

Składniki na ciasto łączymy razem , wyrabiamy na jednolita masę. Zawijamy w folię spożywczą , chłodzimy w zamrażalce 20-30 min. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek , przekładamy do formy na tartę . Pieczemy 20-25 min w 180st.
Margarynę ze śmietaną rozgrzewamy , dodajemy cukier i czekoladę , podgrzewamy na wolnym ogniu co chwila mieszając do całkowitego połączenia się składników.
Masę wylewamy na ciasto , wierch posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na 3-4 h do zastygnięcia masy. Gotową kroimy jak pizzę lub w kostkę .

Smacznego :)