Siekane kotlety drobiowe

Obraz 034

Szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne, delikatne i soczyste kotlety z siekanej piersi z kurczaka i warzyw.
Możemy podać je z ulubioną sałatką, sosem czosnkowym czy też jako dodatek do obiadu.

 

Obraz 026 Obraz 027
Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 cebula
150g. tartego sera żółtego
1/2 pęczka posiekanego kopru
2 jajka
4 czubate łyżki majonezu
4 czubate łyżki mąki pszennej
słodka papryka mielona
ostra papryka mielona
sól, pieprz

Przygotowanie:

Mięso pokroić w średniej wielości kostkę
Z papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w małą kostkę, cebulę posiekać drobno.
Do miski przełożyć mięso oraz warzywa.
Dodać majonez, ser i koper, wbić jajka, przyprawić paprykami, solą i pieprzem.
Na koniec wsypać mąkę, całość dokładnie wymieszać do powstania gęstego ciasta.
Na rozgrzanym olej wykładać porcjami ciasto, tworząc okrągłe kotlety.
Smażyć na rumiano z obu stron.

Obraz 034

 

Obraz 041

Smacznego :)