Serek wiejski i jajka na twardo to znakomite połączenie , zapraszam do wypróbowania :)

DSC03433

Jajka faszerowane serkiem wiejskim

Składniki:
4 jajka ( najlepiej wiejskie)
1 opakowanie serka wiejskiego e szczypiorkiem ( 200 g.)
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka posiekanego drobno koperku
1/2 łyżeczki pieprzu
szczypta soli
DSC03433


 

Przygotowabie:
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie 6-7 min. Wyjmujemy z wody , studzimy i obieramy-myjemy. Każde jajko przekrawamy na pół ( pionowo)
Z jajek wydrążamy żółtka rozgniatamy je widelcem .Dodajemy serek wiejski ,majonez , posiekany koperek oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą faszerujemy środki jajek .

Smacznego :)