Sałatka z wędzonym halibutem i jajkiem

Obraz 100

Lekka ale syta sałatka ze świeżych warzyw z delikatnym w smaku , rozpływającym się w ustach wędzonym halibutem i jajkiem na twardo.

  Obraz 093 Obraz 090

                                                                                                                                                       Składniki:

1/2 główki sałaty lodowej
1 pęczek rzodkiewki
2 pomidory
2 łyżki oleju rzepakowego
przyprawa do sałatek w młynku
400g. wędzonego na gorąco halibuta
2 jajka ugotowane na twardo
1/3 pęczka szczypiorku

Przygotowanie:

Warzywa umyć , osuszyć.
Sałatę porwać na małe kawałki.
Pomidory pokroić w ćwiartki , rzodkiewki w czwórki.
Warzywa polać olejem rzepakowym oraz oprószyć przyprawą do sałatek , wymieszać.
Jajka obrać ze skorupek , umyć , pokroić w czwórki.
Halibuta dokładnie oddzielić od ości i skóry , porwać na małe kawałki.
Na wierzchu sałatki ułożyć jajka i halibuta.
Sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem.

Obraz 110 Obraz 098
Obraz 100

 

Smacznego :)