Sałatka z roszpunki z boczkiem i olejem sezamowym

DSC_0108

Uwielbiam takie proste sałatki z paru składników. Roszpunka,pomidor i czerwona cebula, jako sycący dodatek, chrupiący boczek a całość skropiona olejem sezamowym.
Idealna sałatka na lunch lub kolację.

DSC_0102 DSC_0112

Składniki:
80g. roszponki
2 pomidory
1 pęczek rzodkiewki
1 czerwona cebula
300g. wędzonego boczku
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
świeżo mielony czarny pieprz
olej sezamowy
Przygotowanie:
Roszpunkę wyłożyć do miski.
Warzywa umyć, pomidory oraz rzodkiewki pokroić w ćwiartki.
Cebulę w piórka.
Warzywa wymieszać razem.
Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni.
Sałatkę podzielić na porcję, oprószyć suszonymi pomidorami oraz świeżo mielonym pieprzem.
Każdą porcję posypać boczkiem oraz polać olejem sezamowym.
DSC_0108
DSC_0111

DSC_0123

 

 

 

Smacznego :)