Sałatka z fasolki szparagowej z rukolą

s4

Chrypiąca, bardzo smaczna sałatka ze świeżych warzyw z sosem ziołowym. Idealnie sprawdzi się podana do mięs i ryb z grilla

s2 s

Składniki:
0,5 kg fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej)
100g. rukoli
2 pomidory śliwkowe
1 pęczek rzodkiewki
1 czerwona papryka
5 ogórków gruntowych
1/2 pęczka szczypiorku z cebulką dymką
Sos:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszonego koperku
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
Z fasolki odciąć końce, umyć.
Gotować do miękkości z dodatkiem soli.
Pomidory, paprykę oraz obrane ogórki pokroić w kostkę.
Rzodkiewki w plasterki.
Szczypior dymką posiekać drobno.
Składniki na sos wymieszać razem.
Warzywa umieścić w misce, wlać sos ziołowy.
Dokładnie wymieszać.

s4

Smacznego :)

s6