Sałatka śledziowa

Obraz 042

Wyśmienita sałatka śledziowa. Najlepsza po paru godzinach od przygotowania gdy składniki się przegryzą

Obraz 011

Składniki:
0,5 kg.płatów śledziowych solonych
1 l. mleka
250g. marynowanych pieczarek
4 ogórki kiszone
1 czerwona cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
świeżo mielony pieprz
2 łyżki oleju lnianego
Przygotowanie:
Śledzie myjemy , zalewamy mlekiem odstawiamy na noc.
Odlewamy mleko , osuszamy rybę na ręczniku papierowym.
Kroimy w małą kostkę.
Pieczarki odsączamy z zalewy przekrawamy na pół , ogórki kiszone kroimy w kostkę , dodajemy do śledzi.
Czerwoną cebule także kroimy w kostkę , dodajemy do sałatki z olejem lnianym oraz tatką pietruszki.
Oprószamy świeżo mieloną solą.
Mieszamy sałatkę , odstawiamy do przegryzienia się składników.

Obraz 017

Obraz 042

Smacznego :)