Sałatka makaronowa z fasolką szparagową, pomidorami i fetą

DSC_0887

Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju sałatki na zimno.
Pozwalają najeść się do syta na obiad czy też kolację, są świetną alternatywą posiłku zabranego w pudełeczko do pracy czy na piknik.
Stanowią także świetny dodatek do pieczonych lub grillowanych mięs.

Składniki:
0,5kg. makaronu małe muszelki
0,5 kg. fasolki szparagowej
1 kg pomidorów
100g. sera feta
1 pęczek szczypiorku
Dresing:
4 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
1 łyżka przyprawy do sałatek
1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić.
Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki.
Gotować do miękkości w osolonym wrzątku.
Umyte pomidory oraz ser feta pokroić w kostkę.
Szczypiorek opłukać, posiekać drobno.
Składniki przełożyć do wysokiej miski.
Dresing:Ząbki czosnku zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez praskę.
Czosnek oraz przyprawy połączyć z oliwą.
Dressing przelać do sałatki, całość dokładnie wymieszać.

DSC_0887

Smacznego :)

DSC_0883