Roladki które już przy smażeniu nie zwykle pachną musztardą , ich wnętrze kryje soczysta cukinię oraz bogaty w witaminy jarmuż.

Musztardowe roladki drobiowe z jarmużem i cukinią

Musztardowe roladki drobiowe z jarmużem i cukinią

Składniki:
( Na 4 roladki)
2 podwójna pierś z kurczaka
4 liście jarmużu
1 mała cukinia
musztarda kremska
sól , pieprz
Panierka:
1 jajko
4 łyżki mleka
2 łyżki musztardy kremskiej
bułka tarta
 Musztardowe roladki drobiowe z jarmużem i cukinią  Musztardowe roladki drobiowe z jarmużem i cukinią

Przygotowanie:
Piersi oczyszczamy z błonek ,myjemy , osuszamy , przekrawamy na pół a następnie wzdłuż by powstały 4 plastry.
Oprószamy mięso solą i pieprzem.
Smarujemy po całości musztardą.
Jarmuż blanszujemy 3-4 min w osolonym wrzątku.
Odcedzamy , dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym.
Cukinie myjemy , obieramy , ścieramy na tarce o dużych oczakach.
Na każdy płat mięsa kładziemy liść jarmużu oraz obfitą ilość cukinii , zwijamy roladkę.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem oaz musztardą to dokładnego połączenia się składników.
Bułkę tartą wsypujemy do oddzielnej miseczki.
Każdą roladkę panierujemy najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.
Smażymy roladki na rumiano z obu stron.
Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy by ociekły z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy np. z młodymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw.

Smacznego :)