Roladki drobiowe ze szparagami i łososiem pod cytrynowym majonezem

DSC_0610

Chociaż połączenie mięsa z rybą jest dość kontrowersyjne ja jestem jak najbardziej na tak :)
Nie pierwszy raz kombinuję z tego typu smakami , dodając owoce do ryb czy czekoladę do mięs.
W większości smaki świetnie się komponują, tym razem także wyszło przepysznie :)

Wiosenne roladki z piersi indyka wypełnione pełnym witamin, mięsistym łososiem MOWI  oraz zielonymi szparagami, zapieczonymi pod majonezem z dodatkiem soku z cytryny to pyszny pomysł na obiad.
Tak przygotowane mięso idealnie sprawdzi się zarówno na niedzielny jak i codzienny obiad, podane z pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw.

Polecam spróbować :)

DSC_0606 DSC_0605

Składniki:

700g. fileta z piersi indyka
500g. zielonych szparagów
100g. łososia MOWI Pure wędzonego na zimno
sól morska świeżo mielona
pieprz czarny świeżo mielony
5 łyżek majonezu
2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:

Filet z indyka pokroić w plastry, rozbić za pomocą tłuczka.
Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem.
Szparagi umyć,odłamać zdrewniałe końce, obgotować przez 3 min w osolonym wrzątku.
Łososia porwać na małe kawałki.
Na każdy plaster mięsa kłaść kawałki łososia oraz po 2-3 szparagi.
Zwinąć plastry indyka w rulon.
Roladki ułoży w naczyniu do zapiekania, po wierzchu posmarować cytrynowym majonezem.
Piec 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Podawać w towarzystwie np. zapiekanych ziemniaków i sałatki ze świeżych warzyw.

 

DSC_0607

DSC_0626

 

Do mojego dania wybrałam  łososia MOWI, który należy do produktów premium, co oznacza iż ryba jest najwyższej jakości. Bez sztucznych dodatków i substancji konserwujących . Łosoś jest soczysty, mięsisty i pyszny!

 

 

DSC_0610

 

DSC_0629

 

 

Smacznego :)

 

#lososmowi

 


Konkurs MOWI - przepisy przepełnione dobrem!