Roladki drobiowe zapiekane pod majonezem z młodymi marchewkami, salami i mozzarellą

DSC_0374a

Roladki z kurczaka faszerowane pikantnym salami, delikatną mozzarellą oraz młoda, słodka marchewką.
Zapiekankę pod warstwą majonezu stają się niezwykle soczyste i bardzo smaczne.

DSC_0366a
Składniki:
3 pojedyncze piersi z kurczaka
6 młodych marchewek
2 kulki mozzarelli
12 małych plasterków salami paprykowego
sól
świeżo mielony czarny pieprz
6 łyżek majonezu
Przygotowanie:
Marchewki oskrobać, ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić.
Każdą pierś przekroić wzdłuż na dwa plastry, rozbić cienko, nie dziurawiąc mięsa.
Kotlety oprószyć solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Kulki mozzarelli odsączyć z zalewy, pokroić w plastry np. 12.
Na każdym plastrze kurczaka kłaść po 2 plasterki sera, salami oraz marchewkę.
Zwinąć kotlety w rulon.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wierzch każdej roladki posmarować obficie łyżką majonezu.
Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.

 

DSC_0374a

 

 

r4

Smacznego :)