Roladki drobiowe z pieczoną dynią

Roladki drobiowe z pieczoną dynią

Typowo jesienne roladki z pieczoną dynią.Serek topiony idealnie współgra smakowo z warzywem zamkniętym w mięsie.

Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
400g. miąższu z dyni
100 g. serka topionego śmietankowego w bloczku
olej rzepakowy z chili
świeżo mielona sól
świeżo mielony pieprz
2 jajka
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia
 Roladki drobiowe z pieczoną dynią  Roladki drobiowe z pieczoną dynią

Przygotowanie:
Dynię pokroić w kostkę , ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Skropić olejem rzepakowym z chili oraz oprószyć świeżo mieloną solą.
Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Mięso umyć , osuszyć , podzielić na pojedyncze piersi , oczyścić z błonek.
Każdą pierś przekroić na pół wzdłuż.
Rozbić cienko za pomocą foli spożywczej i tłuczka do mięs, oprószyć świeżo mieloną solą i pieprzem.
Serek topiony pokroić w paski.
Na każdy płat mięsa nakładać po całości serem oraz dynię.
Zwijać roladki w rulon.
Jajka roztrzepać , maczać każdą roladkę w mące , jajkach i bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć roladki na rumiano z obu stron.

Smacznego :)