Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami

Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami

Gotowana na parze pierś z kurczaka z mocno serowym nadzieniem oraz aromatyczną natką pietruszki.Jako dodatki warzywa także przygotowane na parze , zdrowe pełne witamin.Tak przygotowane danie potwierdza fakt że zdrowe jedzenie czy dieta nie musi być nie smaczna i nudna.

 

Składniki:
Roladki:
1 podwójna pierś z kurczaka
100g. bryndzy
100g.sera żółtego wędzonego w kawałku
suszona natka pietruszki
sól , pieprz
Warzywa:
8 średniej wielości ziemniaków
1/2 małego brokuła
1/2 małego kalafiora
2 marchewki
świeżo mielona sól
świeżo mielony pieprz
Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami

Przygotowanie:
Roladki:Mięso oczyszczamy z błonek i kostek , myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym.
Przekrawamy na pojedyncze piersi a następnie na 4 płaty wzdłuż.
Każdy płat mięsa rozbijamy cienko tłuczkiem używając foli spożywczej by nie podziurawić mięsa.
Mięso oprószamy z jednej strony solą i pieprzem oraz posypujemy oficie suszoną natką pietruszki.
Bryndzę i wędzony ser kroimy w cztery paski.
Na każdy plaster mięsa kładziemy po pasku każdego sera.
Zwijamy ciasno mięso tworząc roladkę.
Układamy w naczyniu do gotowania na parze.
Warzywa:Ziemniaki obieramy , myjemy , kroimy w ćwiartki.
Marchew obieramy , myjemy kroimy w kawałki
Układamy w naczyniu do gotowania na parze , oprószamy świeżo mieloną solą i pieprzem.
Brokuła oraz kalafiora dzielimy na różyczki , myjemy , osuszamy.
Także przekładamy do naczynia.
Danie gotujemy 30-35 min.

Smacznego :)