Roladki drobiowe po góralsku

DSC_0637

Piersi kurczaka zrolowane z dość słonym górskim oscypkiem, ogórkiem małosolnym, papryką oraz nadającą pikanterii cebulą.
Roladki zawinięte w plastry cienkiego boczku wieprzowego.
Soczyste i pyszne.
Świetnie smakują z pieczonymi ziemniakami i konfiturą z żurawiny.

 

DSC_0631

 

DSC_0637

 

DSC_0629 DSC_0626

 

Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka
4 plastry oscypka górskiego
4 słupki ogórka małosolnego
4 słupki papryki czerwonej
4 plastry cebule
sól
pieprz
Vegeta natur o smaku kurczaka 
8 plastrów cienkiego boczku parzonego
2 łyżki masła śmietankowego
Przygotowanie:
Każdą pierś przekroić na dwa płaty, każdy cienko rozbić ( nie dziurawiąc mięsa)
Mięso oprószyć solą, pieprzem i vegetą natur , ułożyć po plastrze oscypka, cebuli oraz po słupku papryki i ogórka.
Zwinąć ścisło mięso w rulon, tworząc roladkę.
Każdą roladkę zawinąć w dwa plastry boczku.
Do naczynia żaroodpornego położyć masło, ułożyć mięso.
Piec 35 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
W między czasie podlewać powstałym sosem.

 

 

 

DSC_0646

 

DSC_0654

 

DSC_0653

 

Smacznego :)

 

 

 


Przepisy inspirowane naturą

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura