Roladki drobiowe gotowane na parze faszerowane cannelloni z żurawinowym twarożkiem

obraz-006

Delikatne , ciekawe w smaku roladki drobiowe z twarożkiem , żurawiną i makaronem.

obraz-008
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka bez polędwiczek
4 rurki makaronu cannelloni
6 łyżek żurawiny do mięs i serów
200g.chudego twarogu
sól
świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Mięso dzielimy na pojedyncze filety a następnie przekrawamy na pół wzdłuż tworząc 4 kotlety.
Każdy kawałek mięsa rozbijamy , oprószamy solą i pieprzem.
Twaróg gnieciemy widelcem , dodajemy 2 łyżki żurawiny , doprawiamy solą i pieprzem.
Każdą rurkę makaronu cannelloni faszerujemy twarogiem , kładziemy na mięsie , zwijamy w rulon.
Roladki umieszczamy w naczyniu do gotowania na parze , gotujemy 20-25 min.
Każdą roladkę podajemy z łyżką żurawiny.

Smacznego :)         obraz-001