Przekąska na świątecznym stole lub imprezie sylwestrowej.Świetnie smakuję i ładnie się prezentuje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roladki z farszem chrzanowo-musztardowym w galarecie

Składniki:
10 plastrów szynki konserwowej
10 plastrów sera żółtego( w podobnej wielkości do szynki)
Farsz:
200g.serka twarogowego z chrzanem
4 łyżki chrzanu śmietankowego
4 łyżki musztardy sarepskiej
szczypta soli i pieprzu
Galareta:
2 szklanki gorącego rosołu lub bulionu drobiowego
3 łyżki żelatyny spożywczej
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Składniki na farsz przełożyć do miseczki,rozgnieść widelcem,dokładnie wymieszać.
Na każdy plaster szynki kłaść plaster sera oraz obfitą ilość farszu na jednym z końców szynki.
Zwinąć roladki w rulon.
Gotowe przełożyć do półmisków.
Żelatynę rozpuścić w rosole/bulionie-odstawić do ostygnięcia.
Zalać roladki,odstawić do lodówki by stężała.

Smacznego :)