Pomidorowa zupa z młodej kapusty

DSC_0585

Zupa ze świeżymi pomidorami, młodymi ziemniakami, marchewką i kapustą, które zostały podsmażone na maśle.
Delikatna, można powiedzieć ” soczysta”.
Jej przygotowanie nie zajmuje więcej niż 30 minut a smak nie zostawia nic do życzenia.
Tą zupą będą zachwycenia mali i dorośli, minimum składników a maksimum smaku :)

DSC_0588 DSC_0591

DSC_0600
Składniki:
1 główka młodej kapusty
2 cebulki dymki
2 młode marchewki
1 młoda pietruszka
4 mięsiste pomidory
5-6 młodych ziemniaków
1 pęczek kopru
2l. rosołu drobiowego Vegeta Natur
250 ml przecieru pomidorowego ( najlepiej domowego)
sól
pieprz
3 łyżki masła klarowanego
Przygotowanie:
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę.
Obrane marchewki i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w średniej wielkości kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać także pokroić.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła klarowanego,zeszklić cebulkę,dodać kapustę oraz marchewkę, pietruszkę i ziemniaki.
Gdy warzywa zmiękną dołożyć pozostałą łyżkę masła,pomidory oraz drobno posiekany koperek, smażyć kolejne 5 min.
Do warzyw wlać rosół oraz przecier.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować kolejne 10-15 min do całkowitej miękkości warzyw.

 

DSC_0582

 

 

DSC_0604

Smacznego :)

 


Przepisy inspirowane naturą

 

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura