Polędwiczki drobiowe w boczku ze szparagami i jarmużem

Obraz 100

Delikatne roladki z polędwiczek drobiowych wypełnione świeżym jarmużem oraz szparagami.Mięso zawinięte w plaster boczku pozostaje soczyste i mięciutkie.

Obraz 100

 

04

Składniki:
4 polędwiczki z kurczaka
4 cienkie plastry boczku parzonego
12 zielonych szparagów
1 garść porwanych liści jarmużu
sól , pieprz
Przygotowanie:
Polędwiczki umyć , osuszyć , rozbić cienko uważając by nie podziurawić mięsa.
Oprószyć solą i pieprzem.
Szparagi umyć ,osuszyć , odciąć lub oderwać zdrewniałe końce.
Na każdą polędwiczkę ułożyć liście jarmużu oraz 3 szparagi.
Zawinąć w roladę , owinąć mięso plastrem boczku.
Ułożyć w naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia , piec 20 min w piekarniku nagrzanym do 180st.

 

Obraz 089

www.alma24.pl

GRILL PIKNIK Menu

Smacznego :)