Placki z indyka z koperkiem

Obraz 025

Placuszki z indyka mimo iż smażone są bardzo delikatne i aromatyczne dzięki dużej ilości kopru.
Można podawać je jako mięso do obiadu lub przygotować z nimi domowego burgery.

Obraz 025
Składniki:
500 g fileta z piersi indyka
2 jajka
5 łyżek bułki tartej
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1 pęczek siekanego kopru
olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Filet z indyka myjemy , osuszamy , mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.
Dodajemy jajka , bułkę tartą , sól , pieprz oraz koper.
Wyrabiamy zwartą masę
Na patelni rozgrzewamy olej.
Z masy mięsnej formujemy placuszki , smażymy na rumiano z obu stron.

Obraz 024

 

Smacznego :)