Pizzerinki na cieście francuskim

Obraz 028

Tak przygotowane pizzerinki to prosta i szybka w przygotowaniu przekąska lub kolacja.Smakują dobrze na ciepło i zimno.

Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego
400 g. tartego sera żółtego
200 g. salami
200 g. pieczarek
1 cebula
Sos śmietanowo-koperkowy:
200 ml śmietany 18%
4 łyżki majonezu
1/2 pęczka posiekanego kopru
1 łyżeczka pieprzu
Sos chili:
4 łyżki sosu chili
4 łyżki pikantnego ketchupu
1 łyżeczka suszonego jalapenio

Obraz 026
Przygotowanie:
Składniki na sosy połączyć razem. Pieczarki obrać ,pokroić w plastry. Cebulę posiekać drobno. Płaty ciasta francuskiego podzielić na 8 kwadratów. 1/2 pizzerinek posmarować sosem śmietanowym oraz posypać serem żółtym.
Położyć plaster salami oraz parę plasterków pieczarek , posypać odrobiną cebuli oraz ponownie serem żółtym.
Pozostałe ciasto posmarować sosem chili.
Piec pizzerinki 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Obraz 028

Smacznego :)