Pikantne żeberka z rękawa

Obraz 048

Pikantne , miękkie żeberka wieprzowe pieczone w rękawie z dużą ilością czosnku , cebulą i marchewką.

Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych w trójkącie
przyprawa do wieprzowiny
ostra papryka
słodka papryka
smalec do smażenia
Dodatki:
2 marchewki
2 cebule
1 główka czosnku
1 łyżka pasty chili
Przygotowanie:
Żeberka myjemy , osuszamy , przekrawamy między kośćmi na mniejsze kawałki ( u mnie 4 duże)
Oprószamy mięso z obu stron przyprawą do wieprzowiny , słodką i ostrą papryką.
Na patelni rozgrzewamy smalec , smażymy żeberka na rumiano z każdej strony.
Dodatki:Warzywa obieramy.
Marchew kroimy w plastry , cebulę w piórka , ząbki czosnku na pół ( duże na 3-4 kawałki)
Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia , dodajemy warzywa oraz pastę chili.
Zamykamy woreczek , potrząsamy parokrotnie , pieczemy 1 h w piekarniku nagrzanym do 180 st.

 

Obraz 044 Obraz 042

Obraz 049 Obraz 048

 

 

     Smacznego :)