Piersi z intensywnym smakiem roztopionego sera camembert oraz pomidorem. Czosnek niedźwiedzi nadaje im charakteru a majonez podkreśla smak.

Kieszonki drobiowe z pomidorem i camembertem

Kieszonki drobiowe z pomidorem i camembertem

Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka bez polędwiczek
1 naturalny ser camembert 125g.
1 pomidor
sól , pieprz
pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
czosnek niedzwiedzi
majonej
Dodatkowo:wykałaczki
Kieszonki drobiowe z pomidorem i camembertem Kieszonki drobiowe z pomidorem i camembertem Kieszonki drobiowe z pomidorem i camembertem

Przygotowanie:
Piersi umyć ,osuszyć, oczyścić z błonek.
Rozciąć wzdłuż tworząc płat.
Każdą pierś posypać obficie przyprawami.
Umytego pomidora oraz ser camembert pokroić plastry.
Na połowie mięsa układać ser z pomidorem.
Złożyć kieszonkę nakładając pusty kawałek mięsa na farsz.
Piersi spiąć wykałaczkami , wierzch mięsa polać / posmarować majonezem.
Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Przed podaniem usunąć wykałaczki. Serwować z frytkami lub gotowanymi ziemniakami i ulubioną sałatką.

Smacznego :)