Delikatne w środku, chrupiące z wierzchu, pieczone ziemniaki o maślanym smaku z świeżym koprem i bułką tartą . Świetne jako dodatek do mięs i sałat lub podane z ulubionym sosem.
Składniki:
1 kg. ziemniaków
1 łyżka soli
100g. masła 82%
4 łyżki przyprawy do ziemniaków
1 pęczek posiekanego kopru
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, umyć.
Większe sztuki pokroić w ćwiartki, mniejsze na pół.
Gotować w wodzie z dodatkiem 1 łyżki soli przez 10 min.
Odcedzić, susząc w garnku dodać masło, przyprawę do ziemniaków, bułkę tartą oraz koper.
Potrząsać garnkiem parokrotnie do pokrycia każdego ziemniaka przyprawami.
Wyłożyć ziemniaki na blaszkę, piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
Przepisy na ziemniaki gromadzę w ilościach hurtowych, a takich jeszcze nie przygotowywałam
Wyglądają pysznie!
Ja także jestem bardzo ziemniaczana 😉 Polecam są przepyszne
Dziękuję 
Ziemniaki w bułce tartej i ani wspomnienia o bułce w całym przepisie ?!?!
Witam. Dziękuję za uwagę. Bułkę wsypujemy razem z przyprawą i koprem, już poprawiam. Pozdrawiam
a co z tą bułką tartą ??????
Już poprawiam przepis. Pozdrawiam