Pieczone roladki wieprzowe z zielonym farszem pełnym witamin.

Roladki schabowe z jarmużem i rukolą

Roladki schabowe z jarmużem i rukolą

Składniki:
4 plastry schabu
sól , pieprz
100g. świeżego jarmużu
100g. świeżej rukoli
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
Roladki schabowe z jarmużem i rukolą Roladki schabowe z jarmużem i rukolą

Przygotowanie:
Plastry schabu cienko rozbić , oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Rukolę oraz jarmuż umyć , osuszyć.
W ganku rozgrzać masło .
Czosnek przepuścić przez praskę.
Poddusić chwilę na maśle wraz z jarmużem.
Na każdy plaster schabu nakładać dużą łyżkę jarmużu z czosnkiem oraz rukolę.
Zwinąć roladki.
Najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym , piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.

Smacznego :)