Pieczeń wieprzowa z bukietem warzyw

DSC_0462

Pomysł na pyszny, sycący obiad w całości z piekarnika.
Szynka oraz warzywa są niezwykle soczyste, miękkie, i bardzo smaczne dzięki podlewaniu rosołem drobiowym  Vegeta Natur
Takim daniem z pewnością możemy poczęstować gości lub przygotować na niedzielny obiad.
Różnorodność warzyw sprawia iż do solidnego plastra szynki każdy dobierze swoje ulubione.

 

DSC_0463 DSC_0451

 

Składniki:
DSC_0454
1,5 kg szynki wieprzowej w całości
1 łyżka słodkiej papryki mielonej
1 łyżka ostrej papryki mielonej
1 łyżka czosnku suszonego
1 łyżka  Vegety Natur
Warzywa:
1 kg. młodych ziemniaków
0,5 kg. zielonych szparagów
0,5 pieczarek
2 cukinie
1/2 główki młodej kapusty
1/2 zielonej papryki
1/2 czerwonej papryki
6 młodych marchewek
1 por-biała część
2 cebule
2 łyżki masła 82%
0,5 l rosołu drobiowego  Vegeta Natur

 

Przygotowanie:
Mięso umyć osuszyć, natrzeć przyprawami.
Odstawić na godzinę do lodówki.
Warzywa: Warzywa obrać, umyć.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, przekroić na mniejsze kawałki.
Ziemniaki pokroić w ćwiartki, marchew, pora, cukinię oraz cebulę w plastry.
Pieczarki przekroić na pół, papryki w paski, kapustę poszatkować.
W blaszce do pieczenia umieścić masło, ułożyć szynkę, oraz warzywa.
Piec 2 godz w piekarniku nagrzanym do 180st.
Podczas pieczenia warzywa co jakiś czas przemieszać a całość podlewać stopniowo rosołem,aby warzyw się nie przypaliły a były miękki i soczyste.

 

DSC_0462

 

DSC_0447

 

 

 

Smacznego :)

 

 

 

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura