Pieczarki na ciepło z wnętrzem serowym.

DSC_0369

Pieczarki faszerowane camembertem

Składniki:
(na 2 porcję)
4 duże pieczarki
2 łyżki tartego sera żółtego
1/2 naturalnego sera camembert (ok.100g.)
wiórki masła śmietankowego
sól , pieprz,
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
DSC_0369 DSC_0382

Przygotowanie:
Pieczarki obrać , umyć .
Odciąć ogonki wraz z niewielką częścią wnętrza kapeluszy.
wydrążone części pokroić drobno.
Camemberta pokroić w kostkę.
Grzyby od środka oprószyć solą i pieprzem.
Do każdej pieczarki dodać wiórki masła , 1/2 łyżki sera żółtego ,pokrojone kawałki pieczarki oraz kawałki sera camembert.
Wierzch oprószyć suszonymi pomidorami z bazylią.
Piec pieczarki 30 min w piekarniku nagrzanym do 200st.

Smacznego :)