Panierowane kulki mozzarelli

Obraz 016

Małe , delikatne w smaku , serowe kuleczki smażone w panierce. Idealne na przekąskę , dodatek do sałat , frytek czy pieczonych ziemniaków.

Składniki:
1 opakowanie mini kulek mozzarelli
1 jajko
2 łyżki mleka
1 łyżka pomidorów suszonych z chili
1/2 szklanki bułki tartej
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Przygotowanie:
Mozzarellę odsączyć z zalewy.
Jajko roztrzepać z mlekiem oraz suszonymi pomidorami z chili , zanurzyć w mieszance kulki mozzarelli.
Każdą kuleczkę dokładnie obtaczać w bułce tartej ( najlepiej przy pomocy szczypiec)
Smażyć w mocno rozgrzanym tłuszczu po 30 sekund z każdej strony.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

 

Obraz 026

 

Obraz 024 Obraz 027

Smacznego :)