Ogórki w smaku są delikatne z lekko wyczuwalnym smakiem miodu oraz octu.Najlepsze po minimum gdy ogórki dokładnie przejdą smakami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ogórki w miodzie

Składniki:

(Na ok.10 słoików 330ml.)

4kg malutkich ogórków gruntowych

Do każdego słoika:

ząbek czosnku

kwiat kopru

kawałek korzenia chrzanu

parę ziarenek gorczycy

Zalewa:

2l.wody

2 szklanki octu

1/2 szklanki cukru

3 łyżki soli

6 łyżek dobrej jakości miodu

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Słoiki dokładnie umyć/wypażyćdo każdego włożyć wyżej wymienione oczyszczone składniki.
Ogórki obrać ,umyć,układać ścisło w słoikach.
Składniki zalewy zagotować , zalać ogórki,zakręcić szczelnie.
Pasteryzować 10 min.
Odstawić do góry dnem w ciemne miejsce do wystudzenia.

Smacznego :)