Od 11 mies. życia powinno się wprowadzać domowe pieczone mięsko dzieciom.Gabrysi upiekłam pierś z koperkiem , smakowała jej i to bardzo:) Na ciepło zjadła z ziemniaczkami a reszta została jako wędlina na kanapki. Oczywiście dorosłym też polecam,a w szczegulności osobom na diecie :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieczona pierś kurczaka z koperkiem


 

Składniki:
1 pojedyncza pierś kurczaka
3-4 gałązki koperku
3-4 wiórki masła
200ml. rosołu lub bulionu drobiowego
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Pierś umyć ,osuszyć ,oczyścić z błonek.
Na wierzchu piersi ponacinać małe kieszonki,każdą faszerować umytymi gałązkami koperku.
Na dno naczynia żaroodpornego położyć masło i pierś.Wlać rosół.
Pieć po przykryciem 35 min. w 180st. W połowie pieczenia przekręcić pierś na drugą stronę
Gotową pierś pokroić w plastry podawać do pieczywa lub dania głównego.