Nadziane piersi w majonezie

Nadziane piersi w majonezie

Soczyste mięso o delikatnym smaku. Dodatki świetnie ze sobą współgrają smakowo.

 

Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka
2 plastry salami z papryką
2 plastry sera żółtego
2 plastry pomidora
2 zielone oliwki
majonez
świeżo mielona sól
świeżo mielony pieprz
chili
Nadziane piersi w majonezie
Nadziane piersi w majonezie

Przygotowanie:
Piersi umyć , osuszyć.
Odciąć tłuszcz i ewentualne kostki.
Każdą naciąć w trzech miejscach odległych od siebie , tak by nie przeciąć mięsa.
Posmarować po całości majonezem oraz oprószyć solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne do pieczenia mięsa także wysmarować majonezem oraz oprószyć solą z pieprzem.
Plastry sera, salami oraz pomidora pokroić na 3 części.
Z oliwkami postąpić tak samo.
Piersi ułożyć w naczyniu do zapiekania , w otwory po wtykać salami , ser , pomidora oraz oliwki.
Danie ponownie oprószyć solą , pieprzem oraz chili.
Piec 15 min pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180st.
Po tym czasie odsłonić naczynie , piec kolejne 20 min.

Smacznego :)