Musztardowe pałki z makiem

Musztardowe pałki z makiem (6)

Pałki z kurczaka w oryginalnym wydaniu. Mocno musztardowy smak i suchy mak który nadaje im ciekawego wyglądu i charakteru.

Składniki:
6 pałek z kurczaka
4 łyżki musztardy sarepskiej
4 łyżki roztopionego masła 82%
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
suchy niebieski mak
Musztardowe pałki z makiem (1) Musztardowe pałki z makiem (6)

Przygotowanie:
Musztardę mieszamy z masłem , sokiem z cytryny oraz przyprawami.
Pałki myjemy , osuszamy , nacieramy skórę w paru miejscach.
Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym , smarujemy 1/2 marynaty oraz posypujemy obficie makiem.
Pieczemy 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Po tym czasie przekręcamy je na drugą stronę , smarujemy pozostałą marynata i ponownie obsypujemy obficie makiem , pieczemy kolejne 30 min.
Podajemy z ryżem polanym wytworzonym sosem podczas pieczenia.

Smacznego :)